Beautiful Bali (biggest concern.. Do I ever wanna go home again?)
Hee iedereen!
Wederom een berichtje uit het heeerlijke, fantastische, geweldige Bali!!!!!
Het is hier zo ontzettend fijn! Toen ik hier meer dan 2 weken geleden aankwam moest ik even wennen, maar nu ben ik verliefd geworden op dit eiland.
Voordat mn moeder mij bezocht heb ik een weekje in Padang Padang/Uluwatu gezeten. En in Seminyak (natuurlijk uitgeweest in Sky Garden) Een van de beste surfspots uit de wereld. Was daar met chille mensen en het was erg gezellig. Vooral met mijn kamergenootje Arjan, haha lekker ruzie maken om wie het licht uitdoet, met kussens slaan, beetje pesten. Jammer dat hij heel erg ziek werd en een week met koorts op bed heeft gelegen. Gelukkig vermaakte ik me verder prima. Had zijn scooter inmiddels in mijn bezit reed naar de surfspots ging daar lekker in mn bikinietje bruin liggen worden en leuke surfers bekijken. Wauw wat een vette sport is dat, wil nu heel erg graag mijn stoere oudste broer eens zien surfen! Ik zat met die vrienden in hutjes op de rotsen. Je hoorde de zee en er was een buiten douche, waar je de zee kon zien, erg mooi die zonsondergang terwijl je net shampoo in je haar doet haha.
De mensen zijn hier Hindoe en extreem vriendelijk. Het is denk ik het vriendelijkste volk dat ik ooit heb meegemaakt. Ze moeten ook wel, want ze geloven in reincarnatie enzovoorts en als ze een goed mens zijn kunnen ze weer reincarneren in een mens. Er zijn een paar soorten waarin je kunt terugveranderen: mens, dier, bamboe en meer maar ben die vergeten. Als je een slecht mens bent keer je terug als bamboe, dat is niet fijn, want dan beland je in een oerwoud en het kan honderden jaren duren voordat je wordt gekapt en weer opnieuw kan reincarneren. Als je 5x je goed hebt gedragen zul je de 5e keer door paradise naar nirvana gaan.. Dus.. weet er niet precies het fijne van, maar het is erg interessant en helaas moet ik zeggen (ben vast niet de enige..) dat ik erg bang ben dat ik in BAMBOE verander dus ik ga dit geloof maar niet aanhangen.
Wel erg fijn dat iedereen daarom zo lief is en behulpzaam. Mannetjes met bloemetjes achter hun oren, overal offertjes met bloemetjes, palmblad en koekjes (die de aapjes vaak opeten).
Ik ben inmiddels een week met mijn lieve mama en we hebben ontzettend veel mooie dingen gezien en veel cultuur ontdekt. We zijn o.a. naar Ubud geweest. Ik vond het daar zo mooi. We zaten in een hotel tussen de rijstvelden dus elke ochtend ging ik daar lopen tussen honderden eendjes die daarin zaten te zwemmen, eten etc.. Ik werd helemaal ZEN( en heb zooooo lekker gegeten!)
We hebben Ketut (van Eat,pray, love) gezien, maar niet gesproken, er was een enorme rij en hij vertelt iedereen hetzelfde dus dat was niet zo erg. We hebben dans/zang voorstellingen gezien en we hebben een fietstocht hrfssn te beginnen bij de vulkaan en een heel mooi meer, door de rijstvelden, stop bij een Balinees huis +familie en door de natuur weer terug. Heerlijke lunch wat is Fried noodles lekker!!!!!!! Dat Balinese huis was erg interessant. Als vrouw trouw je met je man en trek je bij die familie in in hun ' compound' (beschrijf leven in de kleine dorpjes). In het hoogste huisje (stel je een soort van stenen hut voor) wonen de opa en oma en dan heb je nog wat lagere huisjes. Het is ontzettend simpel, ze slapen op de grond er staan nauwelijks meubelen en ze koken ook echt ' back to the basics' . Ook hebben ze een tuintje met allemaal tempeltjes waar ze de voorouderen vereren. En er zijn honderden ceremonies in hun leven. Te beginnen met de baby. De baby mag de eerste 3 maanden niet de grond raken, dus wordt hij/zij altijd opgetild , dit is zo omdat de baby's nog als een soort van God worden gezien. Ze mogen niet onrein worden zo ook de moeders niet (maar ze mag wel de grond raken). De moeders mogen de eerste 3 maanden o.a. niet in de keuken komen. Jahaaa dit houdt in Vakantie voor de mama! Ze hoeft niets te doen! Ze hoeft niet te koken, af te wassen schoon te maken.. Dat doet de man allemaal. Erg chill! Ze krijgen gemiddeld 4 kinderen hier dus 4x 3 maanden vakantie voor een vrouw. Eindelijk eens een cultuur die een vrouw wat gunt haha. Oja nog een goede regel. Als een jongen een meisje zwanger maakt moeten ze trouwen, wil hij niet voor het kind zorgen en trouwen, dan moet hij 2 jaar naar de cel!
Verder hebben we de tempel van Uluwatu gezien, en andere tempels (die zijn er genoeg hier). We zijn naar monkey forest geweest. Haha al die aapjes, wat zijn ze brutaal! En de afgelopen 2 nachten hebben we in het noorden gezeten, Lovina. Daar zijn we naar de Hotsprings geweest. Zag er niet heel fris uit, met zoveel kindjes en locals die in hun kleren zwemmen en water dat heel heet was.. Geen idee wat er allemaal indreef maar het water kwam uit de vulkaan en had genezende krachten. Oja en mama heeft een reuzenspin vastgehouden (ik kon het niet).
Vanochtend zijn we om half 6 opgestaan en hebben we een dolfijnentocht gedaan. We hebben er zoveel gezien! Het was zo vet! Ze zwommen en sprongen echt heel leuk om te zien.
Oke, ik heb geloof ik nu wel weer genoeg geschreven.
De komende 2 dagen gun ik mijn lieve moeder rust in het resort waar we nu in zitten en hoop ik dat ze nog bruin wordt, want niet overal scheen de zon de afgelopen dagen. En Ik zal haar weer veilig naar huis sturen. Nu nog 2 daagjes genieten.
Ik zelf ga daarna naar The Gili islands, daar heb ik heel erg veel zin in! Genoeg te doen, snorkelen, duiken, feesten, of islandhoppen en op de rustige eilandjes, yoga, mediteren.Misschien nog Lombok zelf als ik tijd heb..
Ik zie het wel, nog 2 weekjes en dan vlieg ik naar Bangkok.
Jullie lezen het wel ik geniet hier enorm!
Dikke kus
Roos
lieve Roos en Anneke,
Wat een boeiend verslag Roos.............ik denk dat ik Bali nu ook maar eens moet gaan bekijken. Je hebt me enthousiast gemaakt!
Wat fijn om deze ervaringen samen met Anneke te beleven........Ben erg benieuwd naar haar verhalen.
Geniet van de laatste dagen samen!
Dikke kus voor beiden.
Hoi Roos en Anneke
Ik denk dat ik ook eens 3 maanden ga reizen.
Geweldig wat je allemaal mee krijgt van de landen en gewoontes.
Het spreekt me enorm aan behalve dat feesten dan haha
Heel fijn dat je dat ook een stukje met je moeder kunt delen, dat is een waardevolle herinnering voor altijd.
Nog heel veel plezier de 2 laatste dagen met je moeder en ook voor de rest van je tijd.
Liefs en kuzz
Ja Corrine je moet zeker naar Bali! Het is een heerlijk eiland, je zult je er meteen thuis voelen! Geniet van Thomas, wat een schatje. Kus!