Beetje Thai en Bali!
Jaaaaa, weer een verhaaaal!
(Even iets opbiechten, deze verhalen kan ik als ik thuiskom stuk voor stuk uitprinten en er een reisdagboek van maken, verder heb ik nog een boekje mee op reis, maar ik merk dat typen toch een stuk sneller gaat dan schrijven, dus vandaar dat ik veel schrijf, leuk voor de achterblijvers en leuk voor mij :D).
Oke.. laatste dagen Thailand.
Ik ben naar Phi Phi gegaan, een prachtig klein eilandje aan de andere kant van Thailand, een dagje van Kho Phangan (denk aan boot, bus, andere bus, wachten in de regen, backpack nat, ik nat, boot!). Het had een week gestormd op Phi Phi dus ik kwam aan op een overstroomd eiland, heerlijk net waar ik zin in had.. Maar gelukkig werd het de volgende dag al veel beter weer, af en toe donkere wolken, kleine bui en dan weer heerlijk weer. Ik deed een boat-tour waar ik Bamboo-island, monkey beach, viking cave, phi phi leh( baai) en Maya bay (film The beach, het paradijs) mee heb gezien. Ik was samen met een Algerijn ( bleek achteraf erg vervelende oversekste man, maar ergens wel grappig) en 2 Aussies en anderen op de boot. Het waaide keihard. Dat was niet erg totdat we bij Maya bay aankwamen en erachter kwamen dat het trappetje weggespoeld was. Om Maya bay te bereiken, moet je 40 meter zwemmen en vervolgens je aan een touw vasthouden en via die touwen op de rotsen klimmen en dan ben je safe. Je moet dit heel erg snel doen, want anders slaan de golven je tegen de rotsen. Het was VERSCHRIKKELIJK ENG! Ik vroeg aan de kapitein of het veilig was om te gaan en hij zei nee, er staat teveel wind. We zijn toch gegaan met 15 man (allemaal overleefd). Ik kon het touw eerst niet vinden eenmaal aangekomen bij de rotsen en werd door de golven steeds dichter tegen de rotsen aangedreven, toen ik het touw eenmaal had kwam er zo'n hoge golf dat ik met mn hele lijf tegen de klif aan werd gesmeten, goddank kon ik mezelf met mn voeten tegenhouden en had ik me niet bezeerd, maar in de volgende seconden hoorde ik HURRY HURRY HURRY en ik ben nog nooit zo snel ergens naar boven geklommen, ik trilde helemaal daarna.
Maar daar was het dan Het paradijs, het was mooi, verlaten, vet om te zien, maar Leonardo Dicaprio.. moest ik hier mn leven voor riskeren? En toen moesten we weer terug, gelukkig kwam een Thaise man met en kano dichtbij en hoefde ik niet te zwemmen, je wilt niet weten hoe blij ik was dat ik weer veilig op de boot was. Er was een actiefoto van me in de zee met touw maar ik ben mn usb kwijt met al mijn foto's wat heel naar is, maarja facebook heeft een collectie en mn camera nog een paar... BALEN!
Dus.. de volgende dag ben ik in mijn eentje naar het view-point gegaan, want dat moest ik echt gedaan hebben... Fijn dat niemand tegen me zei dat ik dwars door de jungle moest, en toen begon het te regenen en was niemand er. Smalle paadjes, vieze insecten, helemaal alleen. Ik werd ineens een beetje bang, maar na een uurtje was ik er en ja, het was mooi. Toen kwam ik een man met een machette tegen, want ik was weer eens de weg kwijt en hij zei ga daar en zo en zo en toen bleek dat er een hele snelle weg naar beneden was.. Ik vrees dat ik voor niets door die enge jungle ben gelopen..sukkel die ik ben.
En nu ben ik op BALI!
Ben gisteren en vandaag in Kuta geweest wat echt verschrikkelijk toeristisch is, echt niet leuk, alleen maar winkels (vooral voor surfen) en uitgaan en strand en mensen die dingen willen verkopen. You want xtc, you want mushrooms, zie ik eruit alsof ik om 12 uur s ochtends aan de drugs wil gaan? pff haha, maar ze zijn wel heel aardig en hebben offers voor alles. Bepaalde dingen zijn hier ook weer een stuk goedkoper dan in Thailand zoals internet en eten. Ik ben nu in Seminyak (dichtbij Kuta) en ben met 2 jongens die ik ook in Bangkok had ontmoet en een Canadees meisje en een Britse man. Dus ik heb weer gezelschap. Morgen gaan we naar Pedang Pedang, surfersparadise.., ik ben benieuwd. Wie weet neem ik nog een lesje. Verder ben ik erg benieuwd naar Ubud, ik denk dat ik daar ook nog een paar dagen heenga voordat ik mn moeder zie. Ik moet natuurlijk wel dingen overhouden om met haar te zien. Ik kan niet wachten.
Bali is weer heel anders dan Thailand, echt leuk voor de afwisseling, wel minder backpackachtig, meer surfers, honeymoon, families etc.. Ik denk dat ik hier 2 weekjes blijf en dan richting Gili islands, Lombok ga? Ach ik zie wel..
Don't worry be happy!
Heel veel liefs uit Bali!
Wat weer een avontuur voordat je op Bali aankwam.
Nu kan je je dompelen in de indonesische sfeer. nog een paar dagen en je gaat samen met Anneke het avontuur aan. GENIET lieverd. XX
Spannend avontuur Roos................bijna geplet op de rotsen! Ik wens je veel voorpret- pret en napret samen met Anneke!
Dikke kus.
Ik hoop niet dat je met mijn zusje zoveel angst aan jagende capriolen uit haalt want dat trekt ze volgens mij niet.
Heel veel plezier nog.
liefs en kuzzz
Klinkt allemaal heel vet Roos, kan niet wachten om alles te horen als je weer terug bent. Maar voor nu, geniet ervan!