Rosa-Lin.reismee.nl

Killing fields, Phnom Penh en Sihanoukville

Hee iedereen!

Ik heb heel lang niets van me laten horen, sorry.. Ik probeerde in Cambodja nog iets te plaatsen, maar net nadat mn verhaal klaar was viel de stroom voor de zoveelste keer uit en had ik er geen zin meer in. Ik ben inmiddels in Thailand op Ko Tao echt het is hier een paradijs! Heeeeeel mooi! Superchille stranden, 's avonds loungemuziek en cocktailtjes, overdag lekker crossen met de scooter en als het goed is ga ik een duikcursus doen als ik het durf..

Maar eerst Cambodja.

We zijn na Siem Reap met dezelfde groep naar Phnom Penh gegaan (hoofdstad) en zijn daar 3/4 dagen gebleven. We zijn o.a. naar the killing fields geweest. Deze zijn 15 km van de stad. Het was echt heel erg heftig. Met koptelefoontjes werden we rondgeleid waar wat was gebeurd. Het ging over de genocide en het afschuwelijke moorden. Ze gebruikten geen wapens, maar hamers en scherpe stukken van bladeren etc.. Heel naar. Ik ben wel heel erg blij dat ik het heb gezien.

Verder ben ik er uitgeweeest in clubs waar alleen maar Cambodianen ongeveer waren, wat wel leuk was. En ik heb gesproken met hoeren over hun leven. Ja ja.. interessante dingen maak je hier mee. Het is echt erg, meisjes van het platteland die naar de stad gaan om geld te verdienen. Ze zeiden dingen als ' Sometimes old men, me don't like but I need money' . Of ' Sometimes men are very drunk, then very mean to me, not nice.,.' Dat gaaf me echt kriebels. Toen ik vervolgens naar het de wc moest en dus naar binnen in die pub moest zag ik zoveel vieze oude mannetjes dat ik heel erg snel wegwilde daarna. 2 meisjes gingen mee uit en het was echt gezellig!

Na een paar dagen Willeke nog een jongen en ik naar Sihanoukville gegaan. De enige echte badplaats in Cambodja. Jammer dat op de eerste avond Wil voor mijn neus 's nachtsop het strandberoofd werd. We waren beiden in shock en hebben ons niet heel erg veilig gevoeld de dagen erna.Het weer zat ookniet echt mee.. en toen het lekker weer was ben ik zonder zonnebrandcreme in de zon gaan liggen en KEIHARD VERBRAND.Ik ben nu nog steeds een beetje aan het vervellen.. Poor me, ik kan gewoon niet met deze zon omgaan. Meestal vermijd ik hem maar.

We hebben in Sihanoukville maar een beetje gechillt en scooters gehuurd dat was erg leuk.

Na 4 nachten zijnWil en ik naar Bangkok gegaan. Crrraaazy Bangkok!!! Ik vind het een leuke stad. Het is behoorlijk westers en groot! Ik had wel even behoefte aan westers na al die armoede in Laos en Cambodja, daar voelde ik me niet altijd op mn gemak, hoewel het er wel heel mooi was.

Wil is toen zaterdag naar huis gevlogen en ik had gelukkig mensen in Sihanoukville ontmoet die toevallig ook in Bangkok zaten. Heb met hun gechillt en ben daarna naar Ko Tao gegaan met de nachtbus. Werkelijk niet geslapen om half 4 's ochtends gedropt ergens met de andere backpackers toen weer in een andere bus toen 2 uur wachten op de boot (hele mooie zonsopgang gezien) en toen was ik er. Je wordt zo gaar van die busreizen aaaaah! Maar nu ben ik in het paradijs dus dat is fijn. Ik ben nu met een Nederlands meisje en een Franse jongen ( in de bus ontmoet) en we hebben gisteren met Australische mensen gechillt, door een scooter te huren. De wegen zijn best wel eng hier en soms gewoon niet te doen.

Verder maak ik echt nog zoveel meer mee, maar ik weet gewoon niet meer waar ik moet beginnen. Ook is het zo dat ik op het moment niet heel erg cultureel bezig ben, meer aan het genieten van de eilanden en ik hoop te gaan duiken.

Ik ben helemaal happy hier! Van reizen krijg je zo'n kick en de vrijheid heeeeeerlijk!

xxxxxx

rosa

Hoi Rosie.

Wat geweldig dat je dit allemaal mee kan maken.
Het hoeft ook niet allemaal cultuur te zijn laivert.
Genieten van je vrijheid en je happy voelen is het belangrijkste.
Wees voorzichtig en vooral maak het zolang het nog duurt gezelli.
Liefs en kuzzz

Nina

Wauw Roos, klinkt erg goed allemaal. Super fijn dat je helmaal happy bent daar.
Wel schrikken van die diefstal, maar gelukkig dat er verder niks ergs is gebeurd.
Geniet er van!!
X

corrine

rozen-rood Roosje...........pas maar op met die zon!
Volgens Sara is duiken echt geweldig dus DOEN!
Wat fijn dat Anneke een week naar je toekomt hè? Wat zullen jullie samen genieten!
Blijf op je hoede maar eveneens open minded! Is dat te combineren?

Liefs Corrine.

ricky

Hoorde van je moeder dat ze een paar daagjes bij je komt. Wat leuk!!!!!
Ik volg je verhalen op de voet en verheug me altijd op nieuwe berichten. Dus doorgaan met schrijven hoor!
Geniet nog van je tijd daar.
Liefs, Ricky